Ispred Šeste beogradske gimnazije danas protest nastavnika 1Foto: Wikipedia

Forum beogradskih gimnazija organizovaće danas u 13 časova protest ispred Šeste beogradske gimnazije, povodom suspenzije profesora matematike u toj školi Jovana Kneževića.

Protest se održava pod simboličnim nazivom „Nastavnik nije meta“.

„Tokom prethodnih dana javnost svedoči o agoniji koju prolazi profesor ove beogradske gimnazije, koji je rešenjem direktora suspendovan s posla zbog navodnog psihičkog nasilja koje je izvršio nad učenicima. Članovi Foruma beogradskih gimnazija ne mogu da se pomire sa činjenicom da je roditeljsko pismo, koje je očigledno proisteklo iz njihovog nezadovoljstva ocenama koje su učenici dobijali, dovoljan razlog da profesor bude suspendovan s posla, čime mu je direktno ugrožena egzistencija“, naveli su iz Foruma.

Iz tog sindikata kažu i da će, ukoliko se dozvoli da ovaj princip postane opšte prihvaćen, takav način obračuna sa „neposlušnim profesorima“, koji su se usudili da umesto da podele petice, ponešto i nauče učenike, postati uobičajena pojava.

Forum je pozvao na protest roditelje, nastavnike, bivše učenike i sve dobronamerne ljude kojima je, kako kažu, stalo do principa u kojem su znanje i vaspitanje prioritet, a nastavnik drugi roditelj i to baš onakav koji zna da pohvali, ali i da iskritikuje i ukaže na greške, a sve u cilju formiranja kompletne ličnosti.

Protiv profesora Kneževića pokrenut je disciplinski postupak, a on je suspendovan s posla nakon peticije 27 roditelja odeljenja II/2 koji su se žalili na on sprovodi psihičko nasilje nad decom, kao i na neprimereno teške zadatke na pismenim proverama znanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari