Istraga i pritvor zbog posedovanja oružja 1Foto: Dejana Majstorović

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga se vodi protiv Dalibora Krstića, Milana Kuljanina, koji je policijski službenik, Miloša Pantelića i Željka Filipovića, navodi se u saopštenju.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od početka 2017. godine pa do 19. oktobra iste godine na teritoriji Srbije, Beograda, Lazarevca i Lajkovca, i Bosne i Hercegovine, u Rogatici, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja na taj način što su oružje i municija dopremani iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji.

Pretresom vozila i kuća osumnjičenih kako u Srbiji tako i u Bosni i Hercegovini pronađene su automatske i poluautomatske puške, pištolji, trombloni i preko dve hiljade komada municije za puške i pištolje različitog kalibra.

Tužilaštvo je u odnosu na četiri državljana Srbije donelo naredbu o sprovođenju istrage dok je protiv jednog državljanina BIH Bore Ćebića, postupak pokrenut u toj zemlji.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu doneto je rešenje o određivanju pritvora u odnosu na sva lica.

Akcija je rezultat višemesečnog rada Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije sa kolegama iz tužilaštva i policije Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari