Musliu: Primitivizam i mržnju između Albanaca i Srba podstiču političari, građani za ljubav

Ostavite komentar


  1. Treba biti zaista bez obraza i `ladno izjaviti kako eto u albanskim medijima nema negativnog pisanja o Srbima. Setimo se samo marta 2004. godine na Kosovu kada su paljene srpske crkve i manastiri, srpske kuce, kada su tukli, proterivali i ubijali Srbe… Sve je krenulo od anti-srpske kampanje po albanskim medijima koji su LAZNO optuzili Srbe da su odgovorni za smrt albanske dece koja su se utopila u reci. Ali, takav licemerni stav gde se Srbi optuzuju za sve dok su Albanci nevinasca je tipican kako za Albance tako i za ove pro-albanske propagandisticke akcije koje se lansiraju u zadnje vreme i koje placaju sponzori iz inostranstva. Pogledati samo kampanju „Druga strana Kosova“. Bas zbog takvog pristupa, te i takve kampanje samo postizu kontraefekat i nista vise.

    1. O tome koliko se lose pise u Srbiji o kosovoalbancima govore svakodnevni redovi pred komsijskom pekarom na Vozdovcu koju pola veka bez ikakvih problema drzi komsija sa KiM. Ili sto je na mnogom televizijama cest gost predsednik Asocijacije Albanaca iz Novog Sada. A za Fahrija(sa kojim sam godinama saradjivao u Radio Jugoslaviji) pitanje: da li je za proteklih 20 godina pomogao da se u Prizren(ili Pec) vrati makar ko od njegovih ranijih srpskih komsija. A mogao je i kao novinar, covek iz kulture i clan rukovodstva stranke na KiM.

  2. Srbi i Albanci se nikada nisu voleli. To je lazni mit, koji, moram priznati, nisu izmislili Albanci nego srpska politikantska elita, kojom je od 1941 godine upravljala nasa „ljubicica bela“. Albanski odnos prema Srbima je uglavnom ostao isti i svodio se na : ukradi, zapali, siluj, tuci a, ako i to nije dovoljno da ih otera sa svojih ognjista, i ubij. I to je apsolutno tacno. To je ta politika, koju su arnauti sprovodili i praktikovali prema Srbima jos za vreme Turaka. Samo smo mi, zahvaljujuci nasoj urodjenoj gluposti i infantilnosti, pokusavali da od, urodjenih neprijatelja i mrzioca svega sto je srpsko, pravimo bracu i susede sa kojima se mogao organizovati bilo kakav suzivot. Albanci su imali sva prava i sve materijalne benificije. Cak i vise od Srba, zahvaljujuci licemernoj politici KPJ, koja je Srbe tretirala kao okupatore i imperijaliste. Prema tome, posle svega sto nam se desilo, smatram da je mnogo zdravije po Srbe i srposku drzavu da pise knjige u stilu, kako su nas mrzeli i sta su nam uradili Albanci sa ciljem da nam okupiraju i oduzmu deo suverene teritorije. Sto su na kraju i uspeli. Oni to nikada, pa ni danas, nisu krili. Kome to nije jasno ili je glup, ili je neprijatelj Srbije i srpskog naroda.

  3. Ne znam tačno koji mesec,al znam da je bili proleće 1981.godine,okupiše u tadašnjem domu JNA u Prizrenu starešine na sastanak.Tadašnji prvi starešina jedinice,inače hrvat po naconalnosti,izjavi: „Svaki mladi starešina koji se oženi sa albankom dobiće od mene na poklon televizor u boji i ja ću biti kum“.Ustade tada jedan od malo starijih prisutnih i reče: „Nek se tvoj sin oženi sa albankom“,elem pustite više da „spinujete“ovaj narod,nek odlučuje ko kako hoće,propaganda kao posle onog rata,pričao mi deda,kod skojevaca.

  4. Prekjuce DOJAVA u Bugojnu , danas detaljno pojasnjenje u Beogradu. Akteri ove price su Aleksandar Vucic, Fahri Musliju Kolindica i Merkelova. Takva se spijunaza nije videla odavno na ovim prostorima.
    A, prva drasticna mera je suspenzija za ovu i raskid za sledecu godinu Sporazuma za angazovanje nasih lekara i sestara u Nemackoj. Ne treba ni slutiti ko je kome dao otkaz jer to je uradila Angela Merkel Aleksandru Vucicu.
    Da li je ovo dobro ili lose, vreme ce pokazati. Ali jedno je sigurno ,, nas nemacki dusek,, se ispraznio. Jos pre godinu dana. Pitaj Boga kako su ga dopunjavali u medjuvremenu, sto su izgleda malo strpnuli od “SKRIVENOG ZA SPAS“.
    Ipak su Amerikanci presekli sve to. Dal u dogovoru s Rusima, ili zato sto su ljuti zbog nedopustenog rada njihovih klijenata iz bivse Jugoslavije, ko zna. SAD SU SVI OTPUSTENI, a peraci najbolje znaju jako se gubi posao u tom svetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.