Iz jezera Vrutci kod Užica izvađeno sto kilograma otpada 1Vrutci/Foto: Privatna arhiva

I jezera Vrutci kod Užica, iz koga se grad snabdeva vodom za piće, tokom projekta „Volim reku, a ti?“, proteklog vikenda, izvađeno je oko sto kilograma otpada.

Time je započela četvrta sezona projekta čišćenja voda Srbije koji, kako je saopšteno, sprovodi kompanija Henkel, zajedno sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Srbije (SOPAS).

„Već četiri godine aktivno čistimo vodene površine širom Srbije. Veoma smo ponosni na ovaj projekat, jer svojim primerom utičemo na širenje svesti o značaju očuvanja životne sredine“, navela je Milica Šljivančanin, menadžerka u toj kompaniji.

Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, objasnila je da se, u saradnji sa tom kompanijom, edukuju članovi zajednice i podiže svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Iz jezera Vrutci kod Užica izvađeno sto kilograma otpada 2
Foto: Promo

„Zajedničkim snagama možemo doprineti očuvanju, ali i poboljšanju kvaliteta naših vodenih površina. Neizmerno smo zahvalni na ovom projektu i verujemo da će i ove godine rezultati biti fantastični“, poručila je Božana Ostojić.

U okviru projekta „Volim reku, a ti?” koji je deo kampanje „Promena počinje od nas“, ove godine biće uklonjen otpad sa šest lokacija širom Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari