Pristalice jordanskog kralja Abdulaha II, bliskog saradnika Sjedinjenih Američkih Država, porazile su na parlamentarnim izborima održanim u utorak glavnu opozicionu stranku, Front islamističke akcije (IAF). Prema prvim rezultatima stranka IAF, koja je imala 22 kandidata, osvojila je samo sedam mesta u Predstavničkom domu parlamenta, što je za 17 manje u odnosu na prethodni referendum.

Pristalice jordanskog kralja Abdulaha II, bliskog saradnika Sjedinjenih Američkih Država, porazile su na parlamentarnim izborima održanim u utorak glavnu opozicionu stranku, Front islamističke akcije (IAF). Prema prvim rezultatima stranka IAF, koja je imala 22 kandidata, osvojila je samo sedam mesta u Predstavničkom domu parlamenta, što je za 17 manje u odnosu na prethodni referendum. Među poslanicima budućeg saziva parlamenta biće i sedam žena koje su se na izborima borile kao nezavisni kandidati. Prema propisu jordanske vlade najmanje šest poslaničkih mesta rezervisano je za žene, kako bi im se omogućilo da učestvuju u donošenju zakona u državi koja je poznata po konzervativnim načelima.
Islamabad – Postoji mogućnost da će predsednik Pakistana Pervez Mušaraf u naredna dva dana podneti ostavku na funkciju vrhovnog vojnog zapovednika i položiti zakletvu kao civilni šef države, saopštio je vrhovni državni tužilac Malik Muhamedian Kajim. Vlasti u Islamabadu oslobodile su juče opozicionog političara Imrana Kana posle nedelju dana u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari