Izložba slika Bojana Savića 1

Izložba „Ljubav na prvi pogled“ beogradskog akademskog slikara Bojana Savića otvorena je u galeriji Narodnog muzeja Užice. Postavku čine slike zanimljivog kolorita, u kome se prelivaju nijanse plavih, narandžastih i crvenih tonova, koje nude atmosferu smiraja, humanosti i skoro mediteranske topline. Otvarajući izložbu, za koju je istakla da je „posvećena ljubavi i pticama“, istoričarka umetnosti Katarina Dogandžić Mićunović je navela da je čovečanstvo, kroz istoriju umetnosti i književnosti, opsednuto pticama kao simbolima slobode.

-Slikajući ptice, Bojan Savić zapravo slika ljude, rekla je Dogandžić Mićunović i dodala da umetnik kroz zanimljivu kombinovanu tehniku iskazuje strast i sklonost ka crtežu i bojama.

– Kroz slike se inspirišem i odmaram. Slikajući odlazim u jedan svet koji volim, ne da bih pobegao od ovoga sveta, nego da bih ga učinio boljim, kazao je umetnik i dodao da, i pored tehnološkog napretka, slikarstvo ima budućnost, rekao je Savić, koji je 2001. diplomirao na Odseku za zidno slikarstvo i restauraciju Fakulteta primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Izlagao je i organizovao umetničke kampove u zemlji i inostranstvu, a sa Užicem je povezan posredstvom svoje supruge Jelene Tijanić Savić, Užičanke i akademske slikarke. Izložba se može pogledati do 14. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari