"Kao da masovni ubica kaže da mu je žao zbog jedne žrtve, a za ostale ne mari": Sagovornici Danasa o izvinjenju vlasnika TV Pink Đorđu Miketiću 1TV Pink/printscreen

– Kada bi krenuo da se izvinjava svima građanima Srbije kojima je napravio ozbiljnu štetu, ne bi Mitroviću bilo dovoljno ni tri života- komentariše novinar Nedim Sejdinović izvinjenje vlasnika TV Pink Željka Mitrovića zbog objavljivanja privatog snimka funkcionera stranke Zajedno Đorđa Miketića.

Mitrović se, podsetimo, u uživo programu u emisiji koju vodi Jovana Jeremić, izvinio Miketićevoj porodici zbog objavljivanja pomenutog snimka i rekao da je Jeremić zbog toga novčano kažnjena smanjenjem 50 odsto decembarske plate.

„Imali smo dva mikroincidenta, a za jedan si kriva samo ti. Uradila si to bez moje saglasnosti, bez saglasnosti urednika informative. Znaš šta si uradila. Moraš da znaš, privatni filmovi ili video-zapisi iz bilo čijeg života se ne puštaju. Jesi blurovala i uradila na ispravan način, ali ja želim porodici tog čoveka da se izvinim. To nije moj stil, sa razlogom si kažnjena. Drago mi je da si razumela“, obratio se Mitrović Jovani Jeremić, na šta je ona odgovorila da je kaznu „viteški podnela“.

Izvinjenje je cinično, pa i pomalo tragikomično, smatra Nedim Sejdinović.

– Kao da masovni ubica kaže da mu je žao zbog jedne žrtve, a za ostale ne mari. Mada, treba reći da to što je urađeno Đorđu Miketiću prevazilazi i najstrašnije noćne more. Izgleda da je Pinku to nekako ipak zasmetalo, jer mora se imati u vidu da ova kompanija sarađuje sa mnogo stranih firmi, od kojih neke valjda drže i do društvenog ugleda. Možda mu je neko skrenuo pažnju da se takve stvari ne rade ni u najogavnijim diktaturama. Osim toga, ovo izvinjenje će Mitrović koristiti i na sudu kao olakšavajuću okolnost. A REM će možda konstatovati: eto, čovek se izvinio, i to je to – ističe Sejdinović.

Posebno je, dodaje, komično to što je on za puštanje tog snimka krivicu prebacio na „nesrećnu voditeljku“.

– Ne samo da je logički to jednostavno zaključiti, nego postoje u javnosti dokazi (izjave predsednika) da je taj snimak pribavljen i zloupotrebljen u sadejstvu BIA-a, predsednikovog kabineta, Željka Mitrovića i ostalih režimskih saradnika – navodi Sejdinović.

On kaže i da je Mitrović, osim što je pojedinačno prozivao ljude, vređao ih, uništavao im živote, zaradio ogroman novac na umiranju jednog društva.

– Projekat Pink je praktično projekat-maroder. Nema nikakve sumnje da je pink-kultura jedna od „ključnih institucija“ koja je dovela da danas umesto u civilizovanom društvu živimo u „zverinjaku“ – smatra Sejdinović.

Marko Dražić, novinar satiričnog portala Njuz net, kaže da mnogi ljudi tokom novogodišnjih praznika donesu neke radikalne odluke za narednu godinu, te je možda i Željko Mitrović poželeo da bude bolji čovek.

– Jedini problem kod novogodišnjih odluka je što nas entuzijazam ne drži predugo i vrlo brzo se vratimo na staro, pa tako ne bi trebalo da nas začudi ako za koji mesec, ako bude povoda, ponovo isti snimak ugledamo na Pinku – ističe Dražić.

Mitrovićevo izvinjenje je prokomentarisao i sam Đorđe Miketić, koji smatra da je pozadina takvog poteza tužba koju je podneo protiv Pinka, kao i protiv Jovane Jeremić, kourednice jutarnjeg programa „za sve laži i ciljanu satanizaciju“.

– Ovo prebacivanje krivice na ridikulnu voditeljku, neće abolirati nalogodavca ove kampanje, Aleksandra Vučića, koji je na istoj televiziji i sam sve to najavio, jer sam prvi ukazao na fantomske birače i nagovestio izbornu prevaru koja se spremala. Džaba im ovaj loš krizni menadžment i ovo teledirigovano izvinjenje sa Andrićevog venca, odgovaraće za sve laži i spinove, naravno, ne samo u mom slučaju, jer sam samo jedan u nizu onih koje je trebalo ućutkati – naveo je Miketić za Danas.

REM je, podsetimo, zbog objavljivanja pomenutog snimka pokrenuo postupak protiv TV Pink.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari