Jandroković: Srpske optužnice protiv hrvatskih pilota su provokacija 1Foto: BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković primio je predstavnike Hrvatskog generalskog zbora predvođene predsednikom zbora generalom u penzijim Marinkom Krešićem, a u razgovoru je istaknuto da su optužnice Srbije protiv hrvatskih pilota politička provokacija koju Hrvatska odbacuje, prenosi hrvatski Index.hr.

Na sastanku su učestvovali i potpredsednici HGZ, penzionisani general-pukovnik Mladen Kruljac te penzionisani brigadni general Frane Tomičić, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

„Hrvatski generalski zbor bavi će se temama iz Domovinskog rata, kao i pitanjima iz područja obrane i nacionalne sigurnosti. Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora iskazali su svoju želju i interes za što tešnjom saradnjom s nadležnim državnim telima“, ističe se u saopštenju.

„Sagovornici su iskazali podršku hrvatskim pilotima, od kojih su neki i članovi Hrvatskog generalskog zbora, te ocenili srpske optužnice protiv njih političkom provokacijom koju Hrvatska odbacuje“, navodi se u saopštenju, koje prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari