Novak Đoković pobedio je sinoć na turniru u Majamiju Kanađanina Frenka Dančevića sa 2:0 u setovima (6:3 i 6:2). Mečje trajao nešto više od sat vremena. U narednom kolu Đokovićće igrati sa pobednikom meča Pol-Anre Matju (Francuska) i Markos Bagdatis (Kipar).

Đoković koji u Majamiju nije imao obavezu prve runde, u drugom kolu drugog mastersa u sezoni pridružili su se Viktor Troicki i Janko Tipsarević. Za Tipsarevića je turnir na Floridi veoma značajan, jer je prošle godine dogurao do četvrtfinala, pa brani veliki broj bodova. Njegov sledeći protivnik biće Austrijanac Jirgen Melcer, 30. nosilac Soni Erikson opena. Drugog tenisera Srbije Viktora Troickog očekuje teži posao. On će kao i prošle nedelje u Indijan Velsu, odmeriti snage sa Davidom Nalbandijanom. Biće ovo prilika za Troickog da se revanšira Argentincu za poraz u Kaliforniji.

Nešto kasnije sinoć svoj meč dugog kola igrala je i Ana Ivanovićprotiv Ukrajinke Koriceve. Treći meč programa igrali su Dušan Vemići Hrvat Ivo Karlović. Srpsko-hrvatski dubl u prvom kolu ukrstio je rekete sa Kunicinom i Tursunovim iz Rusije. U odnosu na ostale srpske predstavnike u singlu, Jelena Jankovićje „kasnije“ startovala u Majamiju. Najbolja teniserka Srbije će danas igrati protiv Argentinke Žizel Dulko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari