FK Sevojno-Point plasiralo se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon sinoćnje revanš utakmice u gostima sa litvanskim Kaunasom, koja je zavržena rezultatom 1:1 (0:0). Prethodna utakmica u Beogradu završena je bez golova, pa je gol razlika Sevojničana u revanšu odlučila o njihovom nastavku takmičenja. Tako će „jarčevi“ 30. jula na stadionu u Beogradu ugostiti Lil, a revanš će se igrati sedam dana kasnije u Francuskoj.

 

Kaunas – Sevojno 1:1 (0:0) /prvi meč 0:0/

Strelci: Fridrikas 76. (Kaunas) – Vujović 48. (Sevojno). Stadion: Kaunasa. Sudija: Meir Levi (Izrael). Žuti kartoni: Vicis (Kaunas), Sunjevarić (Sevojno).

Kaunas: L. Vertelis, Vaikasas, Vicius, Rackus (od 71. Smoriginas), A. Vertelis, Razulis (od 66. Mazeniskas), Andrijuškevičijus (od 82. Jozaitis), Miklinevičius, Fridrikas, Činikas, Pehlić.

Sevojno: Nikolić, Kamberović, Virić (od 70. Sunjevarić), Bulatović, Raković, Jovičić, Pavićević, Vujović, Stanisavljević, Janković, Timić (od 86. Maksimović).

 

Nakon greške u odbrani Kaunasa, Kamberović je uspeo da uzme loptu i da je prosledi Vujoviću, koji je postigao pogodak sa oko desetak metara, u 48. minutu. Atraktivan gol za domaću ekipu postigao je Fridrikas, posle slobodnog udarca sa oko dvadesetak metara i to pred kraj meča u 76. minutu.

– Kamberović mi je sa desne strane dodao loptu, koja je prošla pored nekoliko igrača i ja sam zatresao protivniku mrežu. Osećaj je bio fantastičan, jer je to naš prvi pogodak u evropskom takmičenju – svedočio je Danasu u telefonskoj izjavi Vladimir Vujović, vlasnik prvog evropskog gola Sevojničana.

– Igrali smo napadački, ali sa oprezom. Ipak, u prvom poluvremenu propustili smo tri-četiri solidne prilike, ali početkom drugog poluvremena ukazala nam se šansa i to je Vujović sjajno iskoristio, a posle je bilo lakše da utakmicu privedemo kraju – rekao je za Danas Savo Raković, kapiten sevojničkih „jarčeva“, a potom dodao: – Iskoristili smo šansu. Sevojno je bolji tim od Kaunasa i to smo dokazali u Beogradu, bez obzira što nismo uspeli da postignemo gol, ali to smo pokazali u revanšu i zasluženo se plasirali u naredno kolo. Utakmica sa Lilom biće dobra prilika za afirmaciju kluba iz Sevojna.

Ljubiša Stamenković, trener Sevojna, svedoči da je „utakmica bila teška, jer su oba tima imala jaku želju da prođu u naredno kolo.

– Bila je to rovovska borba, u kojoj je za nijansu bolje bilo Sevojno. Lil je potpuno drugačiji tim, veliki klub i ime, koji vredi sto miliona evra. Ta utakmica biće i naša velika šansa za promociju kluba i igrača. Ulogu favorita naravno da prepuštamo Lilu, ali Sevojno je napravilo mnoga čuda ove sezone i nemamo nameru da to prekidamo ukoliko nam se pruži dobra prilika.

ZORAN DRAKULIĆ: Veliki uspeh

– To je velika radost i veliki uspeh. To je ono što smo, posle prve utakmice u Beogradu kada smo videli kvalitet Kaunasa, očekivali, ali nismo hteli da se unapred radujemo. Dobro je što je Sevojno prvo postiglo gol jer je posle sve bilo jasno. Normalno je da će nam biti teško protiv Lila i ne možemo mnogo da očekujemo od tog meča, ali borićemo se – rekao je Danasu Zoran Drakulić, predsednik Skupštine FK Sevojno i većinski vlasnik Valjaonice bakra, koja je osnivač kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari