Novi Sad: Javna sednica komisije za planove prekinuta dva puta u sat vremena 1foto: Ekološki front Novi Sad / printscreen

Nastavak javne sednice Komisije za planove prekinuta je dva puta u prvih sat vremena održavanja.

Komisija i predstavnici Urbanizma su već po drugi put u sat vremena napustili plavu salu Skupštine grada. To se prvi put dogodilo svega desetak minuta nakon početka sednice, koji je zakazan za 9 časova.

Sednica je prekinuta jer aktivisti pištaljkama i nadglasavanjem sprečavaju njeno održavanje. Predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana su ponovili svoj zahtev da se komisija raspusti zbog sukoba interesa.

„Zahtevamo povlačenje nacrta plana i upućivanje na dalju doradu. Zahtevamo povlačenje članova komisije Ivana Brakočevića koji je projektovao Pupinovu Palatu koja je sa pet porasla na 13 spratova, Vase Kresovića koji je projektovao Kraljev park i mnoge druge zgrade na Novoj detelinari, Radosava Šćepanovića i njegovog biroa koji su izradili urbanistički projekat u naselju Depresija čiji je investitor Galens“, poručili su aktivisti iz Ekološkog fronta Novi Sad.

Oni su ponovili da samo sekretarka komisije ima urbanističku licencu, te da takva komisija nije dovoljno kompetentna da odlučuje o planovima zahtevajući izuzeće svih članova bez urbanističke licence, kao i krivičnu odgovornost svih onih koji su učestvovali u izradi plana“.

Sednicu od samog početka obezbeđuju pripadnici policije u civilu koji pretresaju građane koji ulaze u Skupštinu grada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari