JKP Šumadija Kragujevac: Javna nabavka za izbor izvođača radova na nadstrešnici Tržnice nije prekinuta 1Foto: V. G.

Postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na Gradskoj tržnici u Kragujevcu nije prekinut, saopšteno je za Danas iz Javno komunalnog preduzeća Šumadija, koje je naručilac nabavke.

Iz ovog preduzeća potvrđuju da je, u okviru postupka javne nabavke za izvođenje radova za završetak izgradnje nove nadstrešnice, evidentiran jedan zahtev za zaštitu prava.

Kako ističu, procedura je takva da naručilac može da usvoji zahtev ili da traži mišljenje Republičke komisije za zaštitu prava, a plan trajanja nabavke može biti promenjen u zavisnosti od izmena dokumentacije na portalu.

– JKP Šumadija, kao naručilac, usvojilo je zahtev u zakonski definisanim rokovima, a sprovođenje javne nabavke je u toku, dakle nije prekinuto. Zbog procedure koja je usledila po odlučivanju o pristiglom zahtevu, nije se promenio tok javne nabavke, ali trajanje same nabavke može biti produženo zbog obrade pristigle dokumentacije, stoji u odgovoru koji je potpisao Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija.

On dodaje da će ovo preduzeće blagovremeno obavestita javnost o ishodu postupka javne nabavke, odnosno o izboru izvođača radova.

Vujnović nije odgovorio na pitanje ko je i zbog čega podneo zahtev za zaštitu prava, kao ni kada se očekuje završetak radova na Tržnici.

Početkom godine je navavio da će to biti kraj 2023. godine, ali je izvesno da će radovi kasniti u zavisnosti od dužine trajanja ove javne nabavke.

Da podsetimo, JKP Šumadija je 1. februara jednostrano raskinulo ugovor sa izvođačem radova firmom Eurodomus iz Beograda, zbog kako su naveli, “nemogućnosti produženja rokava u izvođenju radova”.

Na taj način je rekonstrukcija Tržnice, posle tri godine neuspelih radova, vraćena na početak.

Javna nabavka za nove izvođače raspisana je 23. februara, da bi zahtev za zaštitu prava bio podnet 17. marta.

Iako na portalu javnih nabavki i dalje piše da je postupak suspendovan, Danas je od JKP Šumadije dobio odgovor da je nabavka u toku, ali da trajanje javne nabavke može biti produženo.

Prvobitni rok za podnošenje ponuda bio je 31. mart 2023. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari