Još 1.072 novoobolela, šest preminulih, 25 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.072 novoobolela od korona virusa i šest preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 730.222 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.158 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 831 pacijent, od kojih je 25 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 11.324 osobe, a ukupno od marta 4.801.164.

Povezani tekstovi:

Grupa od oko 50 doktora, uključujući i dva profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu, potpisala je peticiju nazvanu „Stop diskriminaciji i prinudi oko kovid 19 vakcinacije za decu“, u kojoj se iznosi niz problematičnih stavova, uključujući i da su „statistike bolesnih od korona virusa naštimane da pokazuju veće brojeve“, ali i da je „veća šteta od koristi od ove vakcinacije, jer izuzetno je visok broj mrtvih i povređenih od eksperimentalnih vakcina“, kao i da je „smrtnost od kovida slična smrtnosti od gripa“.

Udruženje lekara „Ujedinjeni protiv kovida“ (UPK) tražilo je danas od Kriznog štaba za suzbijanje epidemije kovida-19 da se uvede obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika i da se na vreme pripremi „modalitet školskih ustanova“.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje čine EXIT, Arsenal fest, Lovefest, Beerfest, i Nišville, apelovali su danas na sve organizatore muzičkih događaja da strogo poštuju mere nadležnih propisane u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

Tradicionalani Sabor trubača u Guči počinje danas, a prema pravilima organizatora moći će da uđu samo posetioci koji imaju potvrdu da su vakcinisani ili potvrdu da su preležali kovid ili negativan PCR test. Za one koji ništa od toga ne budu imali biće omogućeno antigensko testiranje na licu mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari