Još 3.219 novoobolelih, 55 preminulih, 259 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano je 3.219 novoobolelih od korona virusa i 55 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.225.242 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 11.062 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.599 pacijenata, od kojih je 259 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 16.864 osobe, a ukupno od marta 6.637.903.

Povezane vesti:

”Batut“ je objavio preporuke o tome kada treba da se primi buster doza vakcine. Preporučuje se svima koji su primili dve doze. Pet meseci nakon druge doze „Fajzerove“, „Sputnjika V“ i „Astra-Zenekine“, a četiri meseca od davanja druge doze „Sinofarmove“.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je verovatno da će na proleće biti preporučeno primanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković ocenio je danas da je epidemiološka situacija blago poboljšana, ali da je daleko od bilo kakvog razloga za optimizam.

Poslednjih dana mogu se čuti najave da bi na narednoj sednici Kriznog štaba moglo da se zatraži da se produži vreme važenja kovid potvrda kao i da one budu potrebne i za druga mesta osim ugostiteljskih objekata. Sagovornici Danasa međutim kažu da je malo verovatno da bi takav zahtev mogao da se ostvari, jer takva mera ne bi bila popularna.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će biti vrlo opasno ukoliko se tokom zime „sudare“ epidemija korona virusa i sezonski grip i ocenio da je pomeranje školskog raspusta jedan od načina da se to spreči.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da će na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu, jer to predstavlja rizik za širenje virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari