Još 48 novozaraženih, jedna osoba preminula od korona virusa 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 48 novoobolelih od korona virusa, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovan 11.571 pozitivan slučaj na virus, a preminulo je 246 osoba.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirane su 4.024 osobe od kojih je 48 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 261.266 ljudi.

Hospitalizovano je 470 pacijenata, a na respiratoru se trenutno nalazi njih 15.

Broj izlečenih pacijenata do sada iznosi 6.910, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Da podsetimo, epidemiolog Predrag Kon juče ujutro izjavio je da je epidemija korona virusa u Srbiji došla do kraja i da je vreme da se ukinu mere.

Međutim, u popodnevim satima je za RTS rekao da podaci (jučerašnji) prema kojima je od korona virusa zaraženo 69 ljudi upozoravaju da i dalje moramo biti oprezni i istakao da je neophodno da se ispita zašto se to desilo.

Svetska zdravstvena organizacija i vlade mnogih država su politiku suzbijanja bolesti KOVID-19 koju izaziva novi korona virus, i proceduru lečenja izmenile na osnovu neispravnih podataka jedne male američke kompanije koja se navodno bavi analitikom u zdravstvu.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da vrati policijski čas zbog dodatnog širenja virusa u kritičnim regionima zemlje i sprečavanja širenja van tih regiona.

Glavni švedski epidemiolog i arhitekta blažeg pristupa borbi protiv pandemije virusa korona, priznao je da je u zemlji bilo previše smrtnih slučajeva od kovida 19, te da je trebalo preduzeti više da bi se sprečilo širenje virusa.

Španski parlament danas je izglasao produženje vanrednog stanja do 21. juna, na zahtev premijera Pedra Sančesa radi borbe protiv pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari