Još jedan radnik firme “Braća Apostolović” prijavio policiji da ga je tukao jedan od vlasnika 1Foto: Nenad Kovačević

Još jedan radnik firme “Braća Apostolović” iz sela Palikuća kod Leskovca, prijavio je policiji da ga je u proizvodnom pogonu, dok je bio na poslu, tukao jedan od vlasnika, Boban Apostolović, a u pisanom odgovoru agenciji FoNet iz te firme tvrde da navodi radnika nisu tačni i da “nije došlo do fizičkog kontakta“.

U izveštaju dežurnog lekara iz leskovačkog Urgentnog centra navodi se da Zvonko Stojanović ima povrede po glavi, licu i telu i hematom, a zbog njegove izjave da se plaši za svoju bezbednost, iz Urgentnog centra su o ovome obavestili i policiju.

Zvonko Stojanović iz sela Kukolovce, inače samohrani otac, tvrdi za FoNet da ga je Apostolović, pred još desetak radnika, šutirao na radnom mestu bez ikakvog povoda i da ne sme da se vrati na posao jer se plaši šta bi još moglo da mu se dogodi.

”Počeo sam da radim u novembru kao transportni radnik. A pošto znam da radim, angažovan sam i na poslovima oko ležajeva, majstor sam. Dogovorili smo se da mi daje platu 40.000 do 45.000. Međutim, od toga nema ništa, isplaćivali su mi 29.000 do 31.000 dinara“, tvrdi Stojanović.

On ističe da je tri puta tražio povećanje plate kako je i dogovoreno, ali je platu dobijao u kovertu, uz obećanje da biti povećanja.

Kaže da se incident dogodio 6. januara kada je počeo da radi, a posle 15 minuta, kad se sagnuo da uzme

delove da kovem ležaje, Apostolović je počeo da ga šutira.

„Više puta me udario, oborio me na zemlju, jedva sam ustao i pobegao. Posle sam otišao u policiju da ga prijavim i Urgentni centar, gde su me snimili“, naveo je Stojanović, tvrdeći da se to desilo pred desetak radnika, „ali niko ništa ne sme da kaže“.

„Ima i kamera koja je snimala”, kaže Stojanović.

U leskovačkoj policiji rekli su mu da ide u Urgentni centar i uzme lekarsko uverenje, a da će oni da preduzeti dalje korake po službenoj dužnosti.

“Ne smem nikako da se vratim. On kaže da je kik bokser, zna da bije..”, ističe Stojanović, koji ima dete od 11 godina i majku od 84 i jedini brine o njima.

Iz firme “Braća Apostolović” FoNetu je upućen pismeni odgovor u kome se tvrdi da „do incidenta o kom je Stojanović pričao nije došlo“.

„Iz nepoznatog razloga ljudi koriste medijski prostor koji im je dat kako bi narušili ugled i ime naše firme, što bih ovim putem poručio da uzalud rade. Pomenuti radnik često dolazi na posao onako kako je nedopustivo, pod dejstvom alkohola, što je i tog dana bio“, navodi se u odgovoru.

Uz tvrdnje da nije bilo fizičkog kontakta, već samo opomene zbog ogromne svote novca koju on duguje, ističe seda je novac pozajmljen kako „ne bi izdržavao kaznu zatvora“.

„To dovoljno govori o njemu, tako da je poslednje čime on treba da se bavi u ovom trenutku pokušaj degradiranja mog imena u medijima”, navodi se u pisanom odgovoru iz firem „Braća Apostolović“.

Ovo je drugi slučaj u nešto više od dva meseca u kome radnici ove firme prijavljuju policiji da ih je jedan od vlasnika Boban Apostolović, tukao na radnom mestu.

U drugoj polovini oktobra slučaj nasilja na poslu prijavio je radnik Vlada Đokić. U toj firmi su radili i njegov otac i supruga, a svo troje su napustili posaio posle tog slučaja.

Majka Vlade Đokića Jadranka je rekla za FoNet da nikome od njih troje još uvek nisu vratili radne knjižice.

Ona kaže da je leskovačko Osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, uz obrazloženje da “ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti”.

“Ja sad pitam javnost da li moj sin treba da bude mrtav, pa da tužilaštvo nešto preduzme? Ovo je sramota za državu. Znači, on može da bije, da udara, nema vidljivih povreda. Sin je bio pao u nesvest, vodili smo ga u bolnicu, tamo je primao infuzije… Prijavu tužilaštvu je podnela policija, a osnovno tužilaštvo se izjašnjava da nema mesta za gonjenje. Sin se posle toga nije vratio na posao. Morao je da ode u drugu državu da zaradi za dete”, kaže Jadranka Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.