Jugoslovenski komunisti čestitali kineskim 100. godišnjicu tamošnje Komunističke partije 1Foto: EPA-EFE/WU HONG

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) čestitala je danas Komunističkoj partiji Kine (KPK) stotu godišnjicu od osnivanja i tim povodom se zahvalili predsedniku te zemlje Si Đinpingu na „bratskoj i nesebičnoj pomoći“ koju je Kina uputila Srbiji za vreme pandemije korona virusa.

„Narod Srbije nikada neće zaboraviti bratsku i nesebičnu pomoć koju je Kina podelila i sa narodom Srbije. Ponavljamo da bi to bilo nemoguće da se dogodi da nije bilo jasne političke volje kineskog državnog i partijskog rukovodstva“, navodi se u pismu NKPJ koje su preko Ambasade Kine uputili Si Đinpingu.

U čestitki članovi NKPJ ocenjuju da je Kina, pod vodjstvom KPK, postigla „ogroman uspeh“ u brojnim sferama života – „od razvoja industrije, preko istraživanja svemira, do razvoja savremenih tehnologija“, ali da se „pravi proboj“ dogodio u socijalnoj sferi, gde je „potpuno iskorenjeno apsolutno siromaštvo“.

„Sa najboljim željama za novim pobedama u stvaranju socijalističke perspektive za vaš narod i ravnopravnu saradnju sa svim narodima sveta, želimo vam srećan veliki jubilej – 100 godina Komunističke partije Kine“, navodi se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari