Vučić se sastao sa kineskim komunistima: Uskoro susret sa Si Đinpingom 1Printskrin Instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom kineskih komunista i zahvalio Kini na podršci.

„Odličan sastanak sa članom političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, sekretarom Sekretarijata CK KPK i šefom Komiteta za političko-pravne poslove CK KPK Čen Venćingom. Potvrdili smo visok stepen sasradnje naših zemalja u svim sferama društvenog života. Zahvalan sam Kini na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Radujem se skorom susretu sa predsednikom Si Đinpingom, velikim prijateljem naše zemlje“, piše u Vučićevoj objavi na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nedavno je u Srbiji boravila i delegacija Svekineskog narodnog kongresa.

Zanimljivo je da je i ministar odbrane Miloš Vučević, na svojim nalozima, ukazao da je i on bio prisutan na Vučićevom sastanaku sa kineskim komunistima.

Ovaj sastanak dolazi u vreme velikog razvoja krize na Kosovu nakon oružanih sukoba sa mrtvim i poginulima u blizini manastira Banjska.

Nakon tih događaja Vučić se prvo susreo sa ruskim ambasadorom u Beogradu, a sagovornici Danasa smatraju da je cilj tog susreta bio da se ukaže da Srbija ima saveznika.

Kasnije se Vučić susreo i sa predstavnicima Kvinte, odnosno vodećih zapadnih zemalja, a sagovornici Danasa smatraju da je taj susret bio neprijatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari