Jutka će biti priveden ako se ne pojavi u sudu 11. marta 1Milutin Jeličić Jutka Foto: N1 (arhiva)

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, danas nije nastavljeno pred Osnovnim sudom u Kruševcu, jer se optuženi Jeličić nije pojavio u sudu.

Jeličić svoj nedolazak nije opravdao, a suđenje je odloženo za sredu, 11. mart ove godine. Ukoliko se Jeličić ni tada ne bude pojavio u sudnici, biće priveden.

Inače, odbrana je pred današnje ročište pokušala da “izvuče” izuzeće sudije, ali je Vrhovni kasacioni sud odlučio jutros da nema odlaganja.

Marija Lukić kaže za Danas da nije razočarana što je današnje suđenje odloženo, jer je sudija pokazao integritet i naredno ročište zakazao za sledeću sredu, kao i privođenje Jeličića ukoliko se i tada ne pojavi u sudu.

– To je samo nekoliko dana odlaganja procesa, tako da nisam razočarana. Mi imamo dokaze, i očekujem da se suđenje ubrzo završi – navodi Lukić za naš list.

Podsetimo, Jeličić se nije pojavio na prethodnom ročištu 21. februara, navodno zbog zakazanog zdravstvenog pregleda. Međutim, tog dana je bio prisutan na promociji knjige predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja.

Jeličić će biti nosilac liste radikala u Brusu ma lokalnim izborima, a biće i na listi SRS za republičke izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.