Čitaoci Danasa prijatno su iznenađeni Olimpijskim dodatkom i načinom na koji naš list prati najznačajniju sportsku manifestaciju sa izveštačima sa lica mesta. U kafićima i restoranima tokom celog dana prate se prenosi iz Londona.

– Sasvim sigurno ćemo prebaciti brojku od sto medalja. Rukometašima najviše verujem, a medalje će sasvim sigurno osvojiti i Čavić i Đoković. Koliko medalja osvojimo u Londonu toliko godina ćemo biti srećni – kaže dr Slavica Đorđević, pneumofiziolog iz Vranja.

Za taksistu Zorana Veličkovića neće biti nikakvo iznenađenje osvajanje sedam medalja, od čega tipuje na tri zlata: Milorad Čavić, Novak Đoković i vaterpolo reprezentacija. Slično razmišlja i sportski novinar iz Bujanovca Života Matić, koji kaže da su „naši olimpijci za nekoliko koraka ispred političara“.

– Smatram da će nam puno radosti doneti bacač kugle Asmir Kolašinac i potajno verujem da će on imati visoki plasman, možda čak osvojiti i zlato – veli Matić.

Rudar Slobodan Ilić žali se da zbog smenskog rada ne može da prati sva događanja iz Londona, ali najveće poverenje ima u Đokovića i vaterpolo reprezentaciju.

– Mislim da je naš maksimum po kvalitetu da osvojimo šest medalja i to još jednu u streljaštvu, vaterpolu, odbojci, rukometu i naravno Novak Đoković – kaže Perica Stamenković, konobar.

Pravnik Dragan Petković očekuje, pored već osvojene Zlatićeve bronze, medalje od vaterpolista, ali i još nekoliko odličja od naših strelaca. Načelnica službe za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Vesna Miletić je šampion ove ankete jer je sigurna da ćemo osvojiti deset medalja, a tipuje da će „zlato“ poneti vaterpolisti, Đoković, rukometaši i Milorad Čavić.

– Svaka medalja će biti obrnuto proporcionalno vredna s obzirom na to kakav je odnos naše države prema sportu, pogotovo onom vrhunskom koji krunišu Olimpijske igre – ocenjuje Stefan Kostić, apsolvent na Elektrotehničkom fakultetu u Nišu.

Bane Stojančić, funkcioner u lokalnom SPS, ne očekuje manje od šest medalja i nabraja osvajače: Čavić, vaterpolisti, rukometaši, odbojkaši, teniseri i neko od atletičara. Za Biljanu Nikolić, direktorku Turističke organizacije Surdulice, „biće velikih iznenađenja“, a za nju su već sigurni na pobedničkom postolju Novak Đoković, Jasna Šekarić, vaterpolisti i Milorad Čavić.

Očigledno da su bar na trenutak u najsiromašnijem delu države Olimpijske igre skrenule pažnju od svakodnevnih problema sa kojima ljudi ovde žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari