Danas u 15 sati vlasnicima ugostiteljskih objekata u novoizgrađenoj pešačkoj zoni u Novom Pazaru ističe rok da dobiju odobrenja za korišćenje javne površine i izmire dugovanja iz prethodnog meseca. Ko to ne ispoštuje, u subotu će mu slediti sklanjanje letnjih bašta, a nakon toga i raspisivanje tendera za nove korisnike. Takvu odluku donela je komisija koju je formiralo Gradsko veće. Ovu informaciju za Danas je potvrdio Sulejman Nicević, načelnik Gradske uprave.

Letnje bašte u ovoj ekstra zoni imaju 24 ugostitelja i niko od njih nije podneo zahtev za dobijanje odobrenja. Na sva upozorenja komunalne inspekcije su se oglušili. Jedini komentar je da su cene po kvadratnom metru duplirane u odnosu na prošlu godinu, kada su dnevno plaćali 25 dinara po kvadratnom metru. U decembru prošle godine Skupština grada je donela odluku o novom cenovniku korišćenja javnih površina. U ekstra zoni korišćenje kvadratnog metra je bila 70 dinara, u prvoj 47, drugoj 30 i 22 dinara koštalo je korišćenje kvadratnog metra. Krajem maja ove godine, gradski parlament je uvažio predlog Gradskog veća i cene korigovao za 20 odsto. Po važećem cenovniku vlasnici ugostiteljskih objekata za svoje letnje bašte sada treba da plate u 56 dinara u ekstra zoni, 36 u prvoj, 24 u drugoj i 16 dinara po kvadratnom metru u trećoj zoni.

Načelnik Gradske uprave Nicević naglašava da su svi ugostitelji u pešačkoj zoni imali gratis period od mesec dana, od 25. maja, kada je novouređena ulica otvorena, do 25. juna.

Izgradnju savremene pešačke zone u centru grada finansirali su „MEGA projekat“ sa 100.000 dolara i gradska uprava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari