Kako će raditi subotička preduzeća i ustanove za Dan državnosti 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Povodom obeležavanja Dana državnosti – Sretenja, koji se praznuje 15. i 16. februara, pojedina subotička javna preduzeća i ustanove neće raditi, dok će većina građanima pružati usluge kroz dežurstva.

Sve ambulante Doma zdravlja Subotica biće zatvorene 15. i 16. februara, osim ambulante Ogranak 4 (Karađorđev put 55) koja će raditi od 7 do 20 časova, dok će u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru biti organizovano dežurstvo od 0 do 24 časa.

Pedijatrijsko dežurstvo biće obezbeđeno 15. i 16. februara u Dečijem dispanzeru (Đure Đakovića 14) od 7 do 24 časa, a nakon toga dežuraće Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica.

Stomatološka služba dežuraće 15. i 16. februara od 7 do 13 časova u zgradi Zubne poliklinike (Trg žrtava fašizma 16), dok će respiratorna ambulanta (Harambašićeva 2) raditi od 7 do 17 časova.

Apoteka u prizemlju Gradske kuće dežuraće i za vreme državnog praznika od 0 do 24 časa.

Tokom praznika, 15. i 16. februara, pijace kojima upravlja JKP “Subotičke pijace” će raditi po prazničnom radnom vremenu od 6 do 13 časova.

JKP “Parking” neće naplaćivati parkiranje u gradu 15. i 16. februara.

Autobusi JP “Subotica-trans” će 15. i 16. februara saobraćati po redu vožnje za nedelju. Linija Subotica-Segedin i linija Subotica-Novi Sad, s vremenom polaska u 11.40 časova iz Subotice, odnosno u 20 časova iz Novog Sada, za vreme državnog praznika će saobraćati po uobičajenom redu vožnje, dok linija Subotica-Beograd neće saobraćati. Autobusi će 17. februara saobraćati po redu vožnje za radni dan, s tim da, zbog raspusta u osnovnim i srednjim školama, đački polasci neće saobraćati.

Glavna pošta u Subotici (Prvomajska 2-4) neće raditi 15. februara, dok će 16. februara biti otvorena od 7.30 do 14 časova. Pošta na Graničnom prelazu “Horgoš” dežuraće sve vreme praznika od 0 do 24 časa.

JKP “Čistoća i zelenilo” 15. i 16. februara neće odvoziti smeće iz domaćinstava, a takođe će i blagajna preduzeća biti zatvorena.

Šalterske službe, uključujući i blagajnu JKP “Subotička toplana” neće raditi 15. i 16. februara.

Uprava JKP “Stadion”, Dudova šuma, Sportski tereni u Prvomajskoj, Stonoteniska sala i Gradsko strelište neće raditi 15. i 16. februara. Redovno radno vreme imaće Gradsko klizalište i SRC “Prozivka”, dok će u Hali sportova i na Gradskom stadionu biti obezbeđeno dežurstvo za sportiste.

Gradski muzej i Gradska biblioteka biće zatvoreni 15. i 16. februara, dok će 17. februara raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Subotička sinagoga će 15. i 16. februara raditi po redovnom radnom vremenu, od 10 do 18 časova, a sve posetioce očekuje poklon iznenađenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari