Kako je "Lovačka priča" iz Novog Kneževca otišla u stečaj 1privatna arhiva

Preduzeće za trgovinu i ugostiteljstvo „Lovačka priča“ iz Novog Kneževca, koje poseduje prelepi restoran, nalazi se u stečaju. Naime, pred privrednim sudom u Zrenjaninu, na predlog društva iz Novog Sada Mek trade service, pokrenut je stečaj nad novokneževačkom firmom zbog, kako je navedeno u rešenju suda, trajne nesposobnosti plaćanja.

Računi stečajnog dužnika su u neprestanoj blokadi od decembra 2021. godine, a ukupan iznos blokade prema registru NBS iznose 628.000 dinara, utvrđeno je na ročištu radi utvrđivanja razloga za uvođenje stečaja, koje je održano početkom novembra u Zrenjaninu.

Ipak, kako stoji u izveštaju Privrednog suda, povod za stečaj su i prethodna, sudski utvrđena, dugovanja prema novosadskom preduzeću od kojih su tri puta uzimane pozajmice.

Ukupan dug prema predlagaču stečaja iznosi 897.583 dinara, utvrdio je Privredni sud u svojim spisima o ovom predmetu, gde, takođe, stoji da dužnik nema uslova da vrati pozajmicu i da je saglasan sa uvođenjem  tečaja.

Sud je tim povodom pozvao sve dužnike da prijave potraživanja u roku od 120 dana,

Za stečajnog upravnika je imenovan Radovan Savić, koji je u međuvremenu otkazao tu obavezu, što je potvrdio za Danas, pa se čeka da postupajući sudija Dragan Jarić odredi drugog stečajnog upravnika.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 13. decembar dok je ročište za ispitivanje potraživanje zakazano za 23. mart.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari