vranjefoto FoNet Ljiljana Stojanović

„Jedna abrol posuda zamenjuje desetak kontejnera, pa ćemo videti u narednom periodu da li je bilo efekta,“ kaže Aleksandar Filipović, šef službe za gradsku čistoću u Vladičinom Hanu.

U selu Stubal koje se nalazi na  regionalnom putu Vladičin Han- Vranje, u naselju Vidinska Dolina, kraj romskog naselja postavljena je abrol posuda za komunalni otpad.

Obezbedili su je Opština Vladičin Han i preduzeće koje se bavi iznošenjem smeća, kako bi rešili problem odlaganja otpada koji se stalno skladištio oko kontejnera.

„Da li je do nedavno bilo malo kontejnera, ili je katastrofalno stanje čistoće imalo veze i sa neodgovornošću meštana, videće se u narednom periodu“, navodi Filipović. On smatra da se na ovaj način stvara racionalniji način da se smeće odlaže u jednoj posudi koja zamenjuje i do deset manjih kontejnera.

On apeluje na meštane da komunalni otpad odlažu u ovu posudu, a ne pored, kako bi svi zajedno poboljšali kvalitet života i doprineli zaštiti životne sredine u tom selu.

„Ukoliko postavljanje abrol posude u Stublu da pozitivne efekte, u planu je nabavki novih koje će biti postavljene na kritičnim lokacijama, a to su skoro sva romska naselja“, zaključuje Filipović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari