Kapitenska traka Ronalda prodata za 7,5 miliona dinara 1Fotto: EPA-EFE/ MIGUEL A. LOPES; Foto: BETAPHOTO/ ZAJEDNO ZA ŽIVOT

Kapitensku traku koju je posle utakmice sa Srbijom u Beogradu bacio portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo, kupila je na humanitarnoj aukciji kompanija Mozzart i time obezbedila 7,5 miliona dinara za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića.

Aukciju je preko sajta Limundo sprovela organizacija „Zajedno za život“, a završena je jutros u 9.38, kada je ponuda kompanije Mozzart proglašena za najbolju.

Gavrilo Đurđević ima šest meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije. Za njegovo lečenje potrebno je 2,5 miliona evra.

Srbija i Portugal su prošle subote odigrali 2:2 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a meč je obeležila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da proveri pošto na stadionu „Rajko Mitić“ nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio besan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

Jedan dežurni radnik na stadionu „Rajko Mitić“ uzeo je traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija za lečenje šestomesečnog dečaka iz Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari