Policajka Katarina Petrović: Odluku o mom pritvoru donela osoba iz MUP-a 1Foto: Printscreen/Nova TV

Major policije Katarina Petrović, koja je bila u pritvoru zbog sumnje da je odala informaciju koju je MUP krio – da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao sudar na Dedinju, rekla je večeras da su joj tokom posete Sektora unutrašnje kontrole u Policijskoj upravi Valjevo uputili nekoliko pitanja, koja ocenjuje kao neprofesionalna.

Među njima i da li ima kontakte sa opozicionim političarima i sa stranim službama, kao i da li je prisustvovala protestima „Srbija protiv nasilja“ prošle godine.

„Ja sam ta pitanja razumela kao vrlo politička, a u smislu ‘šta će to vama’, ‘šta to vama smeta’… Znate kada vam neko postavi pitanje ‘šta to vama treba’ – pa nije mi ništa trebalo, ali su ti postupci išli iz srca, iz potrebe da se nešto promeni“, priča Petrović u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

Podseća da se čitav slučaj desio kada je dostavila opozicionoj političarki Mariniki Tepić službenu belešku u kojoj piše šta se zapravo dogodilo u saobraćajnoj nezgodi, koju je izazvao kum predsednika države, Nikola Petrović, a koja se desila početkom jula prošle godine, oko dva meseca nakon dva masovna ubistva i protesta „Srbija protiv nasilja“ koji su usledili nakon toga.

Kako dodaje major policije Katarina Petrović, taj prvi razgovor jeste bio neprijatan, međutim naredni dolazak pripadnika MUP-a u Policijsku upravu Valjevo bio je kako bi je uhapsili, piše Nova.rs.

„Uhvatili su nekoga kome je to jedina fleka u životu, i tako su pobednički postupili pri hapšenju“, kaže Petrović, dodajući da je njen slučaj bio „lak“ za rešavanje jer ništa nije skrivala.

Kako kaže, verovala je da je u nadležnosti MUP-a da je uhapsi, ali se nadala da će tužilaštvo oceniti da za pritvor nema osnova.

„Kada mi je policajac doneo rešenje da je određen pritvor, tada sam videla da to nema mnogo veze sa institucijama“, priča ona.

Ističe da je odluku o pritvoru donela osoba iz MUP-a, ali da ne želi da je imenuje.

„Nisam bila ja direktno ta koja je čula, čuo je moj advokat. Verujem mu, ali nisam lično čula. Čoveka ne poznajem, ali znam ime i prezime“, kaže Katarina Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari