Katić: Borba za životnu sredinu je iznad politike, to je nešto što dugujemo deci 1Foto: Dalibor Danilović

Da je borba za očuvanje životne sredine zdravorazumska borba za budućnost dece i svih ljudi, rekla je glumica Branka Katić u emisiji „Među nama“ emitovanoj na Nova S.

Katić je naglasila da je ljudsko pravo da živi u zdravoj životnoj sredini, da to nema veze sa politikom već je mnogo iznad toga.

„Šta treba da se desi da se osvestimo i izrazimo nezadovoljstvo, da bi neko ko ima uticaja uradio nešto po tom pitanju? To je iznad politike, nešto što dugujemo deci i svim ljudima“ upozorila je Katić.

Pored važnosti ekoloških tema, glumica je govorila o svom povratku na srpsku glumačku scenu. Film Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, gde Katić igra ulogu supruge profesora muzike, za nju je predstavljao novi izazov.

„Koliko god da sam radila, iako imam puno iskustva i dobre uloge, svaki novi posao je ista trema i želja da se da lični maksimum u tom trenutku. Jedino što možemo jeste da se trudimo da budemo najbolja verzija sebe svakog dana“, istakla je glumica i kazala da u filmu igra brižnu suprugu profesora muzike koji je izgubio kuma i posao i kome je dostojanstvo oduzeto samo zbog toga što živi gde živi.

Stava je da, kako bi zaista uživao u onome što radiš moraš da imaš dobar scenario, a serija „Avokado“ je, kako kaže, jedna od takvih.

„Humor je važan i to je jedino što nam je ostalo da ovde nekako preživimo. Dok smo radili ovu seriju bilo je dosta smeha, sada se kao neko dete radujem svakog dana novoj epizodi“, rekla je ona.

Iako je izgubila mnoge kolege i prijatelje, Katić se ne boji smrti i veruje da će ih sve, jednog dana ponovo sresti.

„Ja lično nemam nikakav strah od smrti. Nedavno sam letela u Banja Luku malim avionom koji se tresao ali nisam se uplašila, jer sve koje sam volela, volela sam najbolje što sam umela. Izgubila sam mnogo divnih prijatelja, mnogo mojih kolega je otišlo – Milan Lane Gutović koji je bio beskrajno duhovit i ni jedan dan nije prošao da nas Lane ne nasmeje, više nije sa nama. Nema Laneta, Glogija, Mande, ali zaista verujem da smo svi zvezdana prašina i da ćemo se ponovo negde sresti“, kazala je Katić i istakla da je srećna zbog povratka u pozorište.

Branka Katić najavila je da sutra i prekosutra u Beogradskom dramskom pozorištu igra predstavu „Tiho teče Misisipi“, koja ima jednu svojevrsnu zanimljivu i slobodniju formu.

Tekst je deo projekta koji je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari