Kavalek i Fild osudili napade na novinare 1Foto: wikipedia

Šefica Misije OEBS u Bosni i Hercegovini (BiH) ambasadorka Ketlin Kavalek i britanski ambasador u BiH Metju Fild danas su najoštrije osudili napade na novinare u BiH, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ambasadori su osudili najnoviji napad na novinarku BN Televizije, pretnje upućene kolumnistima Draganu Bursaću i Srđanu Puhalo i portalima Klix.ba i Inforadar.ba.

O napadima na novinare izvestili su Upravni odbor Udruženja BH novinari i Linija za pomoć novinarima, navodeći da je novinarka BN Televizije, Ljiljana Faladžić-Jekić, u utorak uz uvrede, naguravanje i psovke grubo izbačena sa sednice Kriznog štaba u Gradskoj upravi Grada Bijeljine.

„Posebno smo zabrinuti zbog činjenice da su kolumnisti u Republici Srpskoj poslednjih dana, a pogotovo od početka predizborne kampanje, izloženi sve češćim vređanjima, pretnjama i napadima. Među njima su i kolege Dragan Bursać i Srđan Puhalo, koji su Liniji za pomoć novinarima prijavili ozbiljne pretnje koje su im upućene putem društvenih mreža“ navode iz Udruženja BH novinari.

Novinari i kolumnisti Dragan Bursać, Srđan Puhalo i Vladimir Kovačević su i ranije prijavljivali direktne pretnje i uvrede koje su dobijali,podseća RSE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.