Kikinđanima stižu subvencionisani bicikli 1foto: Pixabay / Andrzej Rembowski

Prvih 60 Kikinđana, kojima su na osnovu gardskog konkursa o subvencionisanju odobrena sredstva za nabavku bicikala, potpisali su ugovore u Gradskoj kući.

Ugovori su potpisani između Grada Kikinde, krajnjih korisnika i privrednih subjekata, koji su spustili cene i omogućili građanima nabavku na rate.

Kupovina bicikala subvnecionisana je sa 10.000 dinara po korisniku, tako da je za pomenuti program iz gradskog budžeta izdvojeno više od dva miliona dinara:

Nakon potpisivanja ugovora, građani bi trebalo da dođu u maloprodajni objekat i preuzmu bicikl, uz doplatu iznosa. Rok za preuzimanje bicikala je pet dana.

Zbog velikog interesovanja za nabavku biciklova uz subvencije,  Gradsko veće Kikinde donelo je odluku da se uvećaju sredstva za ukupno 213 prijavljenih građana, kako bi svi koji su konkurisali dobili ovaj vid subvencije.

Grad Kikinda će početkom marta naredne godine ponovo raspisati konkurs za subvencionisanu nabavku biciklova, a za tu namenu obezbediće se, kako je najavljeno, veća sredstva iz gradskog budžeta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari