Kladovo: Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ u ponedeljak, 5. septembra 1Foto: Opština Kladovo

Svake godine u septembru volonteri i članovi Crvenog krsta opštine Кladovo u saradnji sa Policijskom upravom sprovode akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“ . Ovogodišnja, u kojoj će se najmlađim đacima pomagati i istovremeno učiti kako da najbezbednije pređu raskrsnicu i stignu do škole, biće organizovana u ponedeljak, 5. septembra.

I ove će godine kladovski Crveni krst u saradnji sa Policijskom upravom na praktičan način najmlađe đake poučiti kako da najbezbednije pređu raskrsnici na putu do škole.

U ponedeljak, 5. septembra, u devet sati ujutru kod semafora u blizini Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ u Kladovu, volonteri Crvenog krsta i policajci pomagaće pri prelasku ulice školarcima.

Prema najavama iz Crvenog krsta Kladovo, mališani će na poklon dobiti raspored časova i razne brošure.
Inače, kladovska OŠ “Vuk Karadžić” ove školske godine ima tri odeljenja prvog razreda sa 83 đaka, dok će u Novom Sipu, Davidovcu i Кladušnici nastavu pohađati 14 prvaka.

U osnovnoj školi u Кorbovu, prvi razred ima četiri učenika, šest prvaka je u isturenom odeljenju u Rtkovu, dok je u isturenom odeljenju u Vajuzi jedan đak.

U Brzoj Palanci u prvi razred je krenulo pet đaka, u Velikoj Кamenici jedan, a u Кilomi dva, dok su u  prvi razred u Tekiji upisana su tri učenika, a u Podvrški pet.

Lokalna samouprava je kao i prethodnih godina, obezbedila sredstva za besplatne udžbenike za đake prvake koje je učenicima prvog razreda podelio zamenik predsednika opštine Bojan Božanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari