Kladovskim komunalnim preduzećima „Komunalac“ i „Jedinstvo“ po 20 miliona dinara subvencija 1Foto: M.R.

Odlukom vladajuće većine u lokalnom parlamentu, kladovskom JP „Komunalac“ odobreno je 20 miliona dinara subvencija za nabavku novog vozila za iznošenje smeća, a JP „Jedinstvo“ 20 miliona dinara na ime subvencija za nabavku energenata neophodnih za proizvodnju i isporuku toplotne energije.

Osim komunalnim preduzećima, odbornici su se na sednici SO Kladovo bavili i izradom Plana razvoja opštine od 2022. do 2029. godine, kao i izgradnjom kompleksa gradskih bazena sa pratećim sadržajima.

Iako su na račun JP “Komunalac” koje je prošlu godinu završilo je uz dobit od 5,6 miliona dinara, stigle pohvale dr Borislav Petrović iz odborničke grupe Pokret za Kladovo, ova odbornička grupa bila je uzdržana prilikom glasanja o izveštaju o poslovanju „Komunalca“ u 2021. godini.

Prema rečima dr Petrovića, zaposleni u komunalnom predzeću daju nemerljiv doprinos da Kladovo nosi epitet čistog grada, ali ima mesta i prostora da se poslovanje poboljša.

-To se pre svega odnosi na razvrstavanje komunalnog otpada – konstatovao je dr Borislav Petrović, pitajući da li lokalna vlast razmišlja da se poslovanje preduzeća unapredi kroz javno privatno partnerstvo.

Odgovor je dobio od predsednika opštine Kladovo, Saše Nikolića prema čijim rečima upravljanje komunalnim otpadom u opštini Kladovo biće unapređeno izgradnjom transfer stanice u okviru realizacije projekta Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom na lokaciji „Halovo“.

Osim izveštaja, podršku odborničke većine dobio i programa poslovanja JP „Komunalac“ za ovu godinu jer se Plan investicija koji je sastavni deo programa uvećava za 20 miliona dinara koliko je lokalna zajednica izdvojila novca za subvencionisanu nabavku novog vozila za iznošenje smeća.

Subvencije su odobrene i JP „Jedinstvo“ i iz lokalnog budžeta ovo preduzeće dobiće 20 miliona dinara na ime subvencija za nabavku energenata neophodnih za proizvodnju i isporuku toplotne energije.

Na sednici lokalne Skupštine vladajuća većina usvojila je i Odluku o pribavljanju građevinskog zemljišta u javnu svojinu opštine Kladovo za potrebe izgradnje objekta javne namene, kompleksa gradskih bazena sa pratećim saržajima na površini od 2,25 hektara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari