Kladovo: Rebalansom, opštinski budžet uvećan za 80 miliona dinara 1Foto: J. B. K.

Odbornici lokalnog parlamenta u Kladovu usvojili su većinom glasova rebalans ovogodišnjeg budžeta. Zahvaljujući neraspoređenom višku prihoda i primanja iz ranijih godina, budžet za 2022. uvećan je na 899,8 miliona dinara.

Za odluku o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu, kojom se budžetski prihodi uvećavaju za 80 miliona dinara glasali su odbornici vladajuće većine, SNS i SPS, dok su odbornici grupe građana “ Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović” bili uzdržani.

Nakon rebalansa, budžet za ovu godinu iznosi 899,8 miliona dinara zahvaljujući neraspoređenom višku prihoda i primanja iz ranijih godina nakon usvojenog Završnog računa budžeta opštine Kladovo za 2021. godinu.

Rebalansom su uvećane i pojedine pozicije u budžetu, a kako se to čulo na sednici opštinske Skupštine reč je o sanaciji puteva na teritoriji opštine, održavanju zelenih površina u gradu i mesnim zajednicama, sanaciji divljih deponija, nabavci mobilijara za zelene površine na teritoriji čitave opštine.

Uvećava se i iznos sredstava predvišen za radove u Tvrđavi Fetislam, izgradnju gradskog bazena u Kladovu, kao i za održavanje kladovske gradske plaže.

Pravilnici o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji se odnose na unapređenje termičkog omotača i ugradnju solarnih kolektora, kao i na izgradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe usvojeni su jednoglasno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari