Budžet Novog Pazara rebalansom uvećan za više od milijardu dinara 1Novi Pazar Foto: S. Novosel

Privremeni organ Novog Pazara usvojio je na današnjoj sednici drugi rebalans budžeta za ovu godinu kojim je planirano da se u gradsku kasu slije nešto manje od 4,7 milijardi dinara, što je za više od milijardu dinara veći iznos od ranije predviđenog.

Do povećanja budžeta došlo je najviše zbog očekivanih većih transfera sa republičkog nivoa (za oko 450 miliona dinara), naplate raznih poreza (za 360 miliona dinara), taksi za uređivanje građevinskog zemljišta (oko 90 miliona dinara), ali i prihoda od zakupa (80 miliona dinara), prodaje zemljišta (za 20 miliona dinara) i naplate boravka dece u vrtićima (oko 10 miliona dinara).

Rebalansom budžeta predviđeni su rashodi od 4,872 milijarde dinara, a planirani deficit od 178 miliona dinara i dug od 110 miliona dinara, pokriće se dodatnim zaduživanjem od 250 miliona dinara i prenetim sredstvima (38 miliona dinara) iz prethodne godine.

Privremeni organ Novog Pazara na današnjoj sednici usvojio je i Srednjoročni plan Novog Pazara do 2025. godine, Program energetske efikasnosti, izmenu Statuta Turističke organizacije „Novi Pazar“ i formirao Radnu grupu za koordinaciju izgradnje sekundarnog gasovoda.

To telo obrazovalo je i Gradski štab za vanredne situacije, za čijeg komandanta je postavljen predsednik Privremenog organa Nihat Biševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari