Koga će Kikinđani predložiti za nagradu grada 1Foto: Kikindske

Prošle godine najviše gradsko priznanje u Kikindi pripalo je Milici Isakov, glavnoj medicinskoj sestri, posthumno Petru Čongradinu, za razvoj sporta i još nekolicini zaslužnih građana.

Ko će se naći ove godini na listi za dodelu najviših gradskih priznanja zavisiće od predloga koji se predaju lokalnoj smaoupravi ovog grada.

Javni poziv za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za 2022. godinu je u toku a slanje predloga traje do 20. decembra, na adresu Gradske uprave.

Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde.

Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem tj. sedištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari