Umesto kocki i pešačkog prelaza - asfalt i ivičnjak: Kako sada izgleda kolovoz kod Trga republike? (FOTO) 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Već šestu godinu, od kada je obavljena velika rekonstrukcija Trga republike u Beogradu, na ovom mestu izvode se radovi, a kao i prethodnih puta, problem je u kockama na kolovozu.

Kocke ispred Narodnog pozorišta i ranije su preslagane, jer su se građani motornih vozila žalili da nisu dobro postavljene. Ipak, ubrzo nakon što su ponovo složene, opet su potonule.

Stoga je ovaj put usledilo njihovo uklanjanje, pa se juče na ovom mestu našla mašina za asfaltiranje.

Umesto kocki i pešačkog prelaza - asfalt i ivičnjak: Kako sada izgleda kolovoz kod Trga republike? (FOTO) 2
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rezultat najsvežijih radova je asfaltirani deo kolovoza, bez pešačkog prelaza i mali ivičnjak preko čijeg prelaska se vozila nađu na kockama.

S obzirom na to da je afaltirani deo kolovoza osetno niži od dela na kome su kocke, ostaje nejasno da li se planira vraćanje skinutih kocki, ili je ovo ipak trajno rešenje.

Podsećamo, cena radova bila je preko osam miliona evra, a za sve propuste ministar Goran Vesić (tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda) krivio je austrijsku firmu Štrabag koja je bila izvođač radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari