Komemoracija povodom smrti Grujice Spasovića 3. novembra u CZKD 1Foto: Danas

Komemoracija povodom smrti Grujice Spasovića, prvog glavnog i odgovornog urednika i jednog od vlasnika i osnivača lista Danas, biće održana u utorak (3. novembar) u Centru za kulturnu dekontaminaciju sa početkom u 14 časova.

U CZKD biće otvorena i Knjiga žalosti u kojoj će svi prisutni moći da se oproste i pisanom rečju od Grujice Spasovića.

Na komemorativnom skupu govoriće govoriće Spasovićevi najbliži saradnici i prijatelji, među njima su glavni urednik Danasa Dragoljub Petrović, jedan od osnivača lista i kolumnista Božidar Andrejić, kolumnistkinja Safeta Biševac, političar Borko Stefanović, publicista Gradimir Ivanić, novinar Slaviša Lekić, antropolog Ivan Čolović i advokat Nikola Barović. Razgovor će voditi jedan od osnivača Danasa Rade Radovanović.

Grujica Spasović preminuo je 26. oktobra u 70. godini, posle duge i teške bolesti. Ispraćaj za njegovu kremaciju održan je 29. oktobra na Novom groblju u Beogradu.

Spasović je bio glavni urednik Danasa od njegovog prvog broja 9. juna 1997. do 2006. godine.

Prošao je s listom sve njegove najteže faze, pogotovo one pre demokratskih promena 2000, držeći se nepokolebljivo kursa otvorenog, profesionalnog i nezavisnog novinarstva.

Tokom trajanja komemoracije neophodno je pridržavati se zdravstvenih preporuka kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance. Broj ljudi u Paviljonu CZKD je ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari