Koraks: Botovi neobavešteni da je Soroš dobar sa Vučićem 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Izložbu su išarali botovi koji su neobavešteni, oni ne znaju da je Soroš sada u dobrim odnosima sa Vučićem, tako da su promašili poentu. Glavna optužba na svaku vrstu kritike je uvek da si strani plaćenik, soroševac.

Ja sam pre domaći izdajnik, komentariše Predrag Koraksić Corax, povodom uništavanja izložbe njegovih karikatura koju je priredila inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“.

Izložbom najzanimljivijih Coraxovih karikatura, na kojima se pojavljuje žuta patka, fantomi iz Savamale i drugi simboli borbe Inicijative, oni su i zvanično otpočeli kampanju za lokalne izbore. Ipak, nekoliko dana od otvaranja izložbe, sve karikature išarane su natpisima „Patku daj tati“ i „Stop Sorošu“.

Ovakvim vandalizmom, Corax nije iznenađen, kaže da je tako nešto i očekivao, ali da bode oči što se to desilo baš ispred Skupštine Beograda, naočigled gradskih čelnika, posebno zato što su oni sprovodili akcije brisanja grafita po gradu.

– Predlažem da Mali i Vesić dođu sa četkama da obrišu grafite, ionako se hvale da organizuju takve akcije, to bi bio fantastičan gest. Samo, oni nisu sposobni da prepoznaju da bi to bio super štos, čak u njihovu korist, ali nemaju smisao za humor, zaključuje Koraksić, objašnjavajući da skala u razumevanju karikatura ide od onih koji su inteligentni, koji to shvataju normalno i ne ljute se, do onih primitivnijih koje to vređa.

Ko su ti primitivniji još uvek nije utvrđeno, jer niko nije preuzeo odgovornost za uvredljive grafite, a gradska vlast nije se oglašavala po ovom pitanju. Udruženje „Patku daj tati“ kako glasi i jedan od natpisa na karikaturama, negiralo je da ima veze sa grafitima, tvrdeći da se oni „ne bave ispisivanjem grafita nigde, pogotovu ne na besmislenoj izložbi“. Oni su još i zaključili da su aktivisti inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ izložbu „sami sebi išarali, da bi skrenuli pažnju na sebe i gluposti kojima zamaraju građane svakoga dana“. Oni nisu propustili priliku da inicijativu opet optuže da su strani plaćenici, navodeći da se ne plaše ni njih, ni „njihovih stranih poslodavaca, koji ih plaćaju da naprave haos u našoj zemlji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari