Koraks: Ne razumeju ironiju, shvataju bukvalno 1Predrag Koraksić Koraks Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Karikaturista Danasa Predrag Koraksić Koraks ocenio je da političari u njegovim karikaturama ne razumeju ironiju nego shvataju bukvalno.

„Ja sam na ironičan način predstavio čitavu priču oko snajpera, ali oni to ne razumeju. Shvataju bukvalno“, rekao je Koraks za Danas Online o današnjoj karikaturi u Danasu, na koju su mnogi političari reagovali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je reagovao danas na svom tviter nalogu povodom Koraksove karikature objavljene u vikend izdanju lista Danas.

On je podelio karikaturu koja je motivisana fotografijom koja je na kraju povučena sa naslovne strane ovonedeljnog broja nedeljnika NIN i poručio: „Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živela Srbija!“

Naslovnu stranu Danasa sa Koraksovom karikaturom Đorđe Milićević video je kao „poziv na linč, gde više nije reč o politici“. Lider LDP Čedomir Jovanović naveo je da je „dno dna iskeširano i pušteno s lanca“, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević u svom tvitu naveo je da „bi to vlasnik medijskog šljama da ubije predsednika“, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo da „naslovna strana Danasa nije za osudu, već za lečenje“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari