Koraksov kalendar za 2023. godinu od danas u prodaji 1

Stoni kalendar za 2023. godinu sa novih 12 karikatura karikaturiste Danasa Predraga Koraksića Koraksa od danas je u prodaji na svim prodajnim mestima štampe.

Kalendari se mogu poručiti i u online prodavnici Danasa na linku klub.danas.rs, ili poručiti na mejl [email protected].

Cena stonog kalendara iznosi 399 dinara. Zidni kalendar koji će biti dostupan samo putem porudžbina, u ograničenim količinama, košta 799 dinara, kao i paket zidni + stoni po ceni od 1.000 dinara. Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu.

Svi koji poruče putem interneta jedan od kalendara mogu izabrati i komplet sa knjigom Koraksovih karikatura „Bez reči“ po ceni nižoj za 50 odsto.

Ove godine kalendar nosi naziv „Godina konfuzije“.

– Ranije smo imali karikature koje su bile povezane sa mesecima, odnosno događajima vezanim za određeni mesec – kao što je Vaskrs, Prvi maj… Ipak, trenutno vlada vreme konfuzije i jedno sveopšte ludilo. Predsednik naše zemlje, Aleksandar Vučić, sada ne zna gde udara. Ponaša se kao malo dete kome roditelji nisu dali igračku, a ono se dere iz sve snage. Ima jedan turcizam koji se kod nas upotrebljava za takvo stanje – arsuzluk. Arsuz je dete koje se dere i vrišti kada mu ne date igračku koju je videlo u izlogu, pa želi da mu je kupite, ili bilo šta drugo. To je taj izraz koji tačno odslikava njegovo stanje. Recimo, u trenutnoj situaciji po pitanju Kosova, kao i u slučaju sa Radom Trajković, on se ponaša kao arsuz, objašnjava Koraksić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari