Kostolac: Devet miliona dinara investicije u gradski toplovod 1Foto: M.Veljković

U Kostolcu su u toku radovi na gradnji toplovoda u  Bazenskoj ulici, u naselju Kanal“, u koje će se uložiti devet miliona dinara.

Po završetku radova, u ovoj ulici na toplovod će moći da se priključi 22 domaćinstva.

„Prema strategiji razvoja Gradske opštine Kostolac za 2019. godinu, sa projekcijama za 2020 i 2021, predviđen je program širenja toplifikacione mreže.

Posle Bazenske ulice, širenje toplifikacije nastaviće se i u Kobalovoj, u Starom Kostolcu, a zatim će uslediti toplificiranju „Kruga pijace” u Kostolcu“, rekao je Krstanoski prilikom obilaska radova.

On se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću i njegovim saradnicima koji su odobrili sredstva za realizovanje projekta širenja toplifikacione mreže na teritoriji kostolačke opštine.

„U narednom periodu planiramo izradu projekta toplifikacione mreže za naselja Plaža, Vinogradi i Ostrovo, čime će cela teritorija Gradske opštine Kostolac biti toplificirana. U isto vreme radiće se i rekonstrukcija zastarelih mreža“, kazao je Krstanoski.

Gradnja toplovoda trenutno se sprovodi i u požarevačkim mesnim zajednicama Busije, Burjan i Sopot, gde će se omogućiti priključenje oko 300 domaćinstava.

Vrednost radova, koji obuhvataju postavljanje osam kilometara toplovodnih cevi, iznosi 170
miliona dinara.

Foto: Serdžo Krstanoski obilazi radove

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari