KRIK: Novac dodeljen firmi čiji je vlasnik hapšen zbog mita 1Foto: Logo

Fond za inovacionu delatnost dodelio je 5,1 miliona dinara (više od 43 hiljade evra) firmi Slavka Karića, bivšeg direktora jednog od sektora Instituta „Vinča“ koji je hapšen zbog primanja mita, piše portal KRIK.

Karić je pod istragom tužilaštva, a njegova firma treba da dodeljenim novce proizvede ozonizatore – aparate za dezinfekciju i njima steriliše državne objekte, navodi portal.

U februaru 2019. policija je uhapsila Slavka Karića, direktora Centra operative Instituta za nuklearne nauke „Vinča“, zbog sumnje da je sa kolegom uzeo 4.000 evra mita od zaposlenog u Institutu.

Na snimku hapšenja vidi se inspektor kako broji novac koji je zaplenjen.

Karićeva firma „SKV Garant“ je prenosivim ozonizatorima za dezinfekciju već dezinfikovala Skupštinu Srbije kako bi se izbeglo širenje eventualne zaraze od korona virusa, piše na sajtu Fonda za inovacionu delatnost.

„Preduzeće će zahvaljujući sredstvima koja je odobrio Fond, izraditi više od 20 ozonizatora, a u narednom periodu će vršiti ozonizaciju prostora javnih ustanova i ustanova od značaja za državu“, navodi se na sajtu Fonda za inovacionu delatnost.

Država je za ovaj posao Karićevoj firmi isplatila 5,1 miliona dinara (više od 43 hiljade evra).

Direktor Fonda Ivan Rakonjac za KRIK tvrdi da nije imao informacije da je Karićeva firma pod istragom.

Iz Fonda kažu i da su za Karića dobili potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova da nije ranije osuđivan, ali ne i informaciju da se protiv njega vodi postupak, navodi KRIK.

Ceo tekst je na: https://www.krik.rs/osumnjicenom-za-korupciju-drzava-dala-novac-da-proizvede-ozonizatore/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari