Dodatne policijske snage juče su upućene na grčko ostrvo Kos usred rasta napetosti povezane s povećanim prilivom migranata i izbeglica, javlja Grčki reporter. Grčki ministar državne uprave Alekos Flamburaris odlučio je da na ovo ostrvo pošalje brod koji će služiti kao prihvatni centar.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Brod, kako navodi ovaj sajt, može da primi 2.500 ljudi i biće ukotvljen u glavnoj luci na Kosu kako bi olakšao dolazak migrantima.

Gardijan je prethodno objavio da je 2.500 izbeglica na Kosu bilo zatvoreno na stadionu gotovo 24 sata. Policija za suzbijanje nereda se, prema izveštaju, borila da obuzda masu; na stadion su dovedeni migranti koji su bili raštrkani širom ostrva. „U sredu popodne svakog sata je među pretežno sirijskim i avganistanskim izbeglicama bilo četiri slučaja onesvešćivanja pošto su bili zaključani oko 18 sati“, navodi se u izveštaju koji se poziva na aktiviste.

„Oko 1.000 izbeglica bilo je zarobljeno na igralištu unutar kompleksa stadiona, bez pristupa vodi ili hladovini. Još 1.500 ih je bilo u odvojenom delu stadiona sa nešto zaštite od sunca“, piše Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari