Kuburović: Beograd dobio samo zapisnike sa uviđaja i obdukcije 1Foto: N1

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da Beograd nema novih podataka o istrazi ubistva predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“.

Ona je rekla da je „Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na gotovo sve zamolnice koje su uputili prištinski organi – do sada ih je bilo pet, ali da sa suprotne strane nije bilo takvog reciprociteta, kada je reč o saradnji“. Prema njenim rečima, Beograd je na početku postupka dobio samo zapisnik sa uviđaja i obdukcije, a od tada nema novih dokaza i materijala.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je „8. marta preuzelo predmet od Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici“ i da je „odmah dodeljen tužiocu, ali još nije analiziran“, javio je RTS, koji tvrdi da navodi da je slučaj preuzeo glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Rešat Miljaku. U saopštenju se navodi i da „istrage u predmetu u ovoj fazi postupka ne mogu da budu objavljene“, te da je „u interesu Specijalnog tužilaštva i žitelja Kosova da se reši slučaj ubistva političara Olivera Ivanovića“.

 

Mere bezbednosti

Pozivajući se na KPS, portal kossev.info objavio da je na prelazu Jarinje u vozilu u kome su bila tri muškarca srpske nacionalnosti zaplenjeno 222 CD-a sa snimcima martovskog pogroma 2004. godine. Odlukom tužioca trojici muškaraca zabranjen je ulaz na KiM zbog „podsticanja verske ili etničke mržnje“. Kosovski mediji na albanskom jeziku tvrde da je reč o vozilu Vlade Srbije marke „Škoda“, sive boje, čiji putnici nisu pušteni na Kosovo jer „predstavljaju rizik za javni red i unutrašnju bezbednost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari