Kuburović: Nova zgrada suda 1FoNet/Ministarstvo pravde

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović položila je danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu, čijim će završetkom do kraja godine taj sud dobiti odgovarajući prostor za rad.

Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje unapređenju infrastrukturnih kapaciteta sudova, a da Prekršajni sud u Pančevu radi u uslovima koji nisu primereni, budući da u prostorijama površine od oko 200 metara kvadratnih, koje se nalaze u stambenoj zgradi, radi 17 sudija i 45 zaposlenih.

Ona je naglasila da bi nova zgrada, koja će se prostirati na oko 900 metara kvadratnih, trebalo da bude završena do kraja godine.

Kuburović je ukazala da je za izgradnju nove zgrade iz državnog budžeta izdvojeno oko 95 miliona dinara, a da je sam Prekršajni sud u Pančevu u 2016. godini naplatom kazni praktično sam obezbedio ta sredstva.

Kuburović je precizirala da je ukupna naplata novčanih kazni svih prekršajnih sudova u Srbiji u protekloj godini iznosila 4,6 milijardi dinara i da je to jedan od razloga zbog kojeg Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje prekršajnim sudovima i unapređenju kapaciteta njihovog rada.
Ona je rekla i da se uskoro očekuje završetak radova na novim zgrada prekršajnih sudova u Užicu i u Požarevcu, kao i da će Ministarstvo izmenama i dopunama Zakona o prekšajima nastojati da unapredi dalji rad prekršajnih sudova i obezbedi veći broj rešenih predmeta.

Otvaranju radova prisustvovali su i predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Kostić i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari