Kurir ne bi ignorisao takvu priču 1Foto: Mohammad Danish

Dnevni list Danas objavio je tekst, koji je u potpunoj suprotnosti sa činjeničnim stanjem i argumentima koje smo im dostavili.

Ovakav pristup potpuno je neprofesionalan i nesvojstven ovom mediju pa se nameće pitanje da li svedočimo prvim efektima promene vlasničke strukture tj. uticaja novog vlasnika na uređivačku politiku Danasa.

U sredu 18. marta u Danasu je objavljen tekst pod naslovom „Informer i Kurir ignorisali molbe roditelja nestalog“, u kojem se tvrdi da je Kurir ignorisao molbe roditelja mladića, za čiji nestanak se sumnjiči Veljko Belivuk.

Neprijatno smo iznenađeni ovim tvrdnjama, posebno jer je dan ranije, novinarka Danasa Katarina Živanović Kuriru poslala pitanja, na koja je dobila odgovor.

On jeste objavljen u antrfileu, ali je potpuno u suprotnosti sa tekstom i direktno pobija tvrdnje iz naslova.

Iznenađeni smo da je Danas, koji se predstavlja kao visoko-profesionalni medij, objavio neistine i svoje tumačenje predstavio kao apsolutnu istinu.

U odgovoru Danasu jasno smo naveli da je netačno da je Kurir ignorisao roditelje nestalog mladića i za to naveli nekoliko argumenata.

Objasnili smo da smo, pošto ni do jednog urednika Kurira nije stigao takav mejl, da bismo bili sigurni da nije reč o previdu, pozvali roditelje nestalog mladića i dobili njegovu majku.

Zamolili smo je da nam prosledi mejl koji su nam, navodno, slali.

Ispostavilo se da su roditelji, kako nam je majka tog mladića saopštila, mejlove poslali na adrese druga dva dnevna lista, ali mejl koji je poslat Kuriru nije uspela da pronađe.

Svi koji prate medije u Srbiji, znaju da Kurir ne bi ignorisao takvu priču, a kao dokaz imamo više tekstova objavljenih sa roditeljima, prijateljima i bliskim rođacima nestalih mladića.

Linkove smo takođe poslali novinarki Danasa, ali je to iz nekog razloga prećutala.

Iz svega navedenog jasno je da je reč o tendencioznoj objavi neistina, ali se postavlja pitanje iz kojih motiva i sa kakvim namerama Danas ovako očigledno krši osnove profesionalnog izveštavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari