Laserskom harfom najavljena Nedelja inovacija 2018 1Foto: FoNet/AFA Asocijacija

Lasersko-muzičkim performansom virtuoza na laserskoj harfi Gorana Ferenca, doktoranda Elektrotehničkog fakulteta, na jedinstven način najavljena je danas Nedelja inovacija 2018, koja će biti održana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 28. maja do 1. juna.

Žan Mišel Žar, francuski instrumentalista, kompozitor i pionir elektronske muzike, predstavio je lasersku harfu osamdesetih godina, a po uzoru na njega, Ferenc je napravio prvu lasersku harfu u Srbiji, navodi se u saopštenju organizatora Nedelje inovacija.

Ministar u Vladi Srbije bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je da je Nedelja inovacija mesto susreta i povezivanja privrednika, naučno-istraživačke zajednice, studenata i inovacione zajednice kako bi zajedno radili na podsticanju inovacija u Srbiji.

To će biti prilika da ljudi iz privrede, nauke, studenti, kao i svi oni koji se bave inovacijama razgovaraju o onome što je ne samo budućnost, nego i sadašnjost, rekao je Popović na konferenciji za novinare, navodi se u saopštenju.

Popović je podsetio da u Fondu za inovacionu delatnost postoji pet programa za bespovratno finansiranje startap kompanija, čiji se fond kreće od 80.000 do 300.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari