Lavić pronađen u stanu u Subotici smešten u zoo vrt na Paliću 1Foto: Zvaničan sajt Ministarstva unutrašnjih poslova

Tromesečno mladunče afričkog lava, koje je pronađeno u jednom stanu u Subotici, smešteno je u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta na Paliću. Lavić je u karantinu i pod stalnim nadzorom veterinara, prenosi RTS.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

„Kada je stigao kod nas, bio je pomalo pothranjen, dezorijentisan, i uplašen u novoj situaciji u kojoj se našao. Međutim naš veterinar, a pogotovo timaritelji zoološkog vrta Palić, potrudili su se da se odomaći kod nas što je pre moguće“, rekla je Sonja Mandić, direktorka Zoolođškog vrta Palić, za RTS.

Ona dodaje da je malom lavu odmah promenjena ishrana I uvedeno specijalizovano mleko za mačiće, a od pre nedelju dana veterinar mu je dodao I tri mesna obroka dnevno.

„Još dugo u karantinu svakako neće ostati, pošto trenutno radimo na tome da mu prilagodimo novi prostor, gde bi on bio blizu odraslih jedinki da bi se polako navikavao na ženke“, rekla je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari