LGBT udruženje tuži tabloid "Alo" zbog teksta da prodaje drogu u svojim kancelarijama 1foto Miroslav Dragojević

Udruženje „Da se zna!“ najavilo je danas tužbu protiv dnevnog lista „Alo“ i novinarke Sofije Lolić zbog teksta objavljenog pod nazivom „Otkrivamo: LGBT Udruženje Da se zna prodaje drogu u svojim kancelarijama. Borba za prava gej osoba im je paravan za dilovanje“.

Udruženje „Da se zna!“ tvrdi da su list Alo i novinarka Sofija Lolić direktno nacrtali metu na čelo aktivistima tog udruženja i doveli u opasnost njihovu bezbednost.

„Tekst u današnjem dnevnom listu Alo vidimo kao pokušaj zastrašivanja naših aktivista/aktivistkinja koji su zajedno sa majkom brutalno pretučenog gej mladića izneli u javnost detalje policijske torture nad dve mlade LGBT+ osobe koja se desila 14. februara ove godine“, navedeno je u saopštenju.

U spornom tekstu navedeno je da su žrtve tog incidenta članovi njihovog udruženja, što nije tačno.

„Prebroditelji su nam se obratili kao udruženju koje pruža pravnu i psihološku podršku“, tvrde iz „Da se zna!“, napominjući da oni time nisu postali članovi tog udruženja, već su jednostavno osobe koje mogu dobiti pravni savet i stručnu psihološku podršku zbog policijske torture koju su preživeli prilikom pretresa njihovog stana.

Oni su poručili da ih ništa neće uplašiti i da borbu za pravdu i istinu nastavljaju još hrabrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari