List "Zrenjanin" i Istorijski arhiv: Saradnja u korist čitalaca 1Istorijski arhiv : Zrenjanin

Građani Zrenjanina uskoro će biti u prilici da bez većih procedura koriste digitalizovanu arhivsku građu a u tom poslu pomoćiće list „Zrenjanin“.

S tim u vezi potpisan je protokol između Istorijskog arhiva grada i lista „Zrenjanin“ na današnjoj svečanosti koja je organizovana povodom 70 godina rada arhiva i 65 godina od izlažena lista „Zrenjanin“. Zajednički planovi dve gradske “institucije” razlog su da se održi zajednička proslava.

– Naš list je hroničar dešavanja svega bitnog u gradu i regionu poslednjih 65 godina i mi smo uspeli da i pored interneta i elektronskih medija zadržimo poziciju i budemo najprodavaniji nedeljni list u Srbiji. Poštujemo čitaoce i oni su naš najvažniji autoritet. Sem toga, novine prave ljudi i oni su važan faktor u ovom poslu – ocenio je za Danas direktor lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević. 

Istorijski arhiv povodom jubileja dobio je računare kao donaciju Vojvođanske banke. Ovim povodom organizovana je izložba o istorijatu arhiva pod nazivom “Institucija sa velikim “I”. Proslavu 65 godina lista i 70 godina gradskog arhiva podržao je grad Zrenjanin, Gradska narodna biblioteka, predstavnici privrede, tehničkog fakulteta i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari