Lovreković: Mitrović je jedini imao mu*a da emituje moj film 1Foto: Beta/Branislav Božić

– Mislim da nikada nisam optužen da želim zlo nečijoj deci i moram da kažem da me, uprkos brojnim gadnim napadima bez ikakvog osnova, ovo možda i najviše pogodilo, pre svega kao čoveka i oca, kaže za Danas direktor CINS-a Branko Čečen, komentarišući video uradak koji je juče emitovan na Pinku, a u kojem su urednici i novinari nezavnisnih medija, uključujući i CINS, optuženi da su strani plaćenici čiji je cilj da ubiju predsednika Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, a samim tim i Srbiju.

Kao autor dvadesetominutnog video zapisa emitovanog na ružičastoj televiziji potpisan je Tomislav Lovreković, široj javnosti poznat kao „aktivista“ koji je progonio Mariniku Tepić a na jednom skupu je gađao i kokoškom.

Njegov uradak „Meta porodica“, za koji tvrdi za naš list da je sam finansirao, a vlasnik Pinka Željko Mitrović „jedini imao mu*a da emituje“, pun je proizvoljnih optužbi i etiketiranja o stranim plaćenicima, kojima je cilj da Vučića udare tamo gde je najslabiji – na porodicu, da ga ubiju, i da time „ubiju i Srbiju“.

Lovrekovićev spisak je poduži – tu su novinari nezavisnih medija, lideri opozicije, strani ambasadori i pojedine države, kriminalni klanovi, tajkuni, ali i pojedini ministri. Na pitanje ima li dokaza za iznete tvrdnje, Lovreković kaže za Danas da je i deci predškolskog uzrasta jasno da smo „masno plaćeni“, da smo „najkvarniji deo društva“ i da nam je jedini smisao da „prljavo lažemo i napadamo“. Etiketirao je gotovo sve nezavisne medije, ističući da smo plaćeni „od 12, 13 donatora“, pritom ne navodeći od kojih.

Upitan da li je pogledao film pre emitovanja na svojoj televiziji, Željko Mitrović kaže za Danas da će zadržati pravo da emitije bar priloge i filmove koji ukazuju na crtanje meta jer je film samo o tome, „a mete crtate vi a ne ja ili mi“. On tvrdi da film nismo pogledali ni razumeli, te da će ga stoga pustiti još desetak puta „kako bi bio siguran da nema nesporazuma“.

– Nisam vas zvao za izjavu kad je pokojni Lekić napravio „Vladalac“, koji je bio već nacrtana, a ne crtana meta. Nisam vas zvao za komentar kad ste svakog dana na naslovnoj imali paziv na linč Vučića i njegove familije ali i mene, nisam vas zvao za komentar kad ste me više puta javno streljali i botovima dali znak da me tako streljanog „izoveravaju“ Možda očekujete da javna politička bitka treba da bude ispunjena brutalnim lemanjem političkih protivnika koji sami sebi treba da vežu i noge i ruke. To bih ja mozda mogao ali samo kad bih sebi promenio pol, ali kako se to neće desiti, ne pada mi na pamet da menjam svoj uređivacki koncept – poručuje Mitrović.

Branko Čečen kaže da ga, istovremeno sa gnusnim napadima, brine tajming ovog bezočnog priloga.

– Idu izbori, politička tenzija je zaista velika i samo će biti veća, a povezivanje svih kritičara vlasti u zaveru za ubistvo predsednika Srbije može da bude i priprema za snažnu represiju prema kritičarima vlasti. Nadam se da nije, ali mislim da ovi ljudi ne smeju sebi da dozvole da padnu s vlasti, jer krivična dela samo naviru sa druge strane zida koji su podigli kako građani ne bi znali koliko kradu i šta su sve spremni da urade da to nastave da rade – zaključuje Čečen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari